top of page

Leden

Foto's leden © Tom Verbruggen en © Marc Ras

Collectief Publiek Geluid is een nieuw collectief van jonge makers die zich de komende jaren zullen richten op muzikale creatie in de publieke ruimte. 

 

Een bont gezelschap van muzikanten, componisten, elektronica wizards en artistieke researchers:

Vincent Caers
 

www.living-scores.com

 

Vincent Caers is percussionist, elektronisch muzikant en artistiek onderzoeker. Hij behaalde een master in slagwerk, kamermuziek en hedendaagse muziekuitvoering, waarna hij aan de slag ging als onderzoeksassistent aan Luca School of Arts in Leuven. In zijn doctoraal onderzoek ‘Living Scores Live’ gaat hij op zoek naar nieuwe strategieën om de impact van een slagwerk-performance op de ervaring van het publiek te onderzoeken. Als freelance muzikant werkt hij regelmatig samen met verschillende ensembles en orkesten. Zijn grootste interesse gaat vandaag uit naar de combinatie van percussie, elektronische muziek en beeldende kunst in een transdisciplinaire context.

Lukas De Clerck 
 

 

 

 

Lukas De Clerck studeerde in 2017 af als master in de radio aan het Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound (RITCS). In zijn radiowerk stelt hij zich de vraag in welke mate het audiowerk, specifiek radiofictie, kan fungeren als een performance en overkomelijk als een evenement. De kracht van de illusie en van de verbeelding staan centraal. Twee thema’s die inherent verbonden zijn met wat geluid betekent voor hem.

Anne Van de Star
 

 

 

 

Anne Van de Star studeerde af als master mixed media. Tijdens haar studie was zij vooral bezig met het maken van sound performances, performance film en tekenen. Na haar studie ging ze als geluidskunstenaar verschillende relaties aan met andere disciplines. Zij spitste zich vooral toe op elektronische improvisatie. Ze is actief solo als Anne van de Star en speelt in de band MONOMONO. Skills: extreme klankmodulatie d.m.v. elektronica, deconstrueren van klanken, creëren van “nieuwe klanken”, ritmische/beatmaking etc, drones, fieldrecordings en piezo’s, frequentie specialist.

Sebastian Dingens
 

 

 

 

Geboren in de militaire regio van Leopoldsburg, ontwikkelde Sebastian een oor voor het vreedzame en het geluid van vervuiling. Hij leeft en werkt momenteel in Brussel. Na zijn studies in klassieke muziek, gitaar en communicatiewetenschappen, evolueerde zijn interesse in traditionele muziek naar een meer experimentele manier van omgaan met klank. Geïntrigeerd door diens emotionele en narratieve eigenschappen, maakt hij muziek voor dans, radio, theater en installaties. Hierbij gebruikt hij eerder voorwerpen dan instrumenten. In zijn praktijk vandaag vertrekt hij vanuit de sonische omgeving, die hij ruimtelijk onderzoekt als field recorder en benadert als kader en podium. Hij gebruikt luisteren als middel, opname als praktijk, manipulatie als methode en performance als medium.

Joost Van Duppen 
 

www.joostvanduppen.com

 

 

Joost van Duppen is een audiovisueel kunstenaar met een wetenschappelijke achtergrond. Na zijn studies in Biochemie, maakte hij deel uit van verschillende dansproducties waar hij zijn muzikale activiteiten ontwikkelde. Field recordings spelen een cruciale rol in zijn creaties en zijn vaak het vertrekpunt voor zijn theater- en installatiekunst. Ze voorzien muziek van een toegevoegde dimensie, in de relatie tussen het virtuele en de realiteit. Hij is stichter van het collectief M I R R O U N D S. Tijdens zijn studie Geluidsontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, maakte hij zijn eerste soundscapes en performances. Hierna volgde hij compositie-stages en werkte hij als resident-muzikant tijdens dansrepetities voor verschillende choreografen. Deze ervaring prikkelde zijn interesse voor de relatie tussen geluid en beweging, wat resulteerde in verschillende samenwerkingen met internationale dansgezelschappen. Hij volgt momenteel de Masteropleiding Music Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Theater Academie in Helsinki, Finland.

Eveline Vervliet
 

evelinevervliet.wordpress.com

 

 

Eveline Vervliet studeert klassiek piano en compositie aan de Academy for Music and Performance Arts in Tilburg. Daarnaast speelt ze al sinds haar 7de levensjaar viool en heeft ervaring als violiste, pianiste en percussioniste in het orkest van de academie van Sint-Niklaas. Als componiste richt ze zich op solo- en kamermuziek, waarin ze experimenteert met extended techniques en onconventionele manieren om akoestische instrumenten

te bespelen, al dan niet bijgestaan door electronics.

Thomas van Walle 
 

www.veerman.be/atelier4711

 

 

Thomas van Walle is hedendaags kunstenaar, muzikant en architect wiens werk zich richt op multimediale projecten, performance art en avant-garde muziek. Hij studeerde architectuur aan de Sint-Lucas Hogeschool voor Wetenschap en Kunst te Gent. Nadien ging Thomas van Walle in de leer bij hedendaagse componisten Jasper Vanpaemel (BE) en Pieter Schuermans (BE), mixed media kunstenares Hallveig Agustsdottir (IS) en graficus Campo Cornel (BE). In Berlijn pikte hij heel wat op van experimenteel gitaarbouwer Yuri Landman. Samen met Dries Verheyen en Toon Van den Brempt richtte hij het hedendaagse muziekensemble Se_Ren_Dip Trio op, van 2014 tot 2017 artist in residence bij MATRIX Centrum voor Nieuwe Muziek. Het ensemble had een voorliefde voor transmediale voorstellingen. In samenwerking met Tanya Atanasova (BG) realiseerde Thomas van Walle de sculptuur The Golden (F)Oil voor de biënnale van hedendaagse kunst Partcours-Parkunst te Brussel. Samen met Joost Van Duppen leidt hij momenteel het kunstenaarscollectief M I R R O U N D S. Dit collectief focust zich op multidisciplinaire producties. Thomas van Walle begeleidt ook muzikale en beeldende ateliers bij psychisch kwetsbare mensen in het Psycho-Sociaal Centrum te Elsene. Sinds 2015 is van Walle gevestigd bij kunstenaarsplatform Atelier 4711 bij De Veerman te Antwerpen.

bottom of page